Absolvent se naučí:

  • zpracovávat jatečná zvířata, drůbež, ryby, a zvěřinu
  • těžit a ošetřovat maso a vedlejší jateční produkty
  • bourat a upravovat maso a vyrábět masné výrobky, dbát na výrobu bezpečných potravin
  • volit recepturu, technologický postup, vhodné stroje a zařízení pro daný masný výrobek
  • posuzovat jakost surovin a přídavných látek, polotovarů, masa a masných výrobků
  • skladovat suroviny, přídavné látky, maso a masné výrobky
  • zpracovávat živočišné tuky
  • obsluhovat stroje a zařízení v provozu masného průmyslu
  • balit, expedovat a prodávat maso a masné výrobky
  • zajišťovat hygienu a sanitaci potravinářského provozu
  • vést předepsanou provozní evidenci surovin, polotovarů a hotových výrobků
  • připravit jednoduchý daňový doklad