Název rekvalifikace:
Jednoduchá obsluha hostů
Cíl kurzu:
Po absolvování kurzu bude absolvent umět uvádět hosty ke stolu, pomoci jim při výběru z jídelního lístku. Bude umět připravit teplé studené nápoje a obsloužit výčepní zařízení. Absolvent si natrénuje podávání pokrmů a inkasování objednávek.
Osnova:
Vyúčtování tržeb
Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru z jídelního lístku
Vyřizování objednávek hostů
Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
Inkasování plateb od hostů
Příprava teplých nápojů
Ošetřování a skladování nápojů
Nakládání s inventářem
Skladování potravinářských surovin
Podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou
Podávání pokrmů a nápojů hostům při bufetovém uspořádání
Obsluha zařízení v odbytovém středisku
Obsluha výčepních zařízení
Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích
Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
Výstup vzdělávání:
a) Osvědčení o získání profesní kvalifikace a vykonání zkoušky, potvrzené autorizovaným zástupcem autorizované osoby
b) Osvědčení o rekvalifikaci
Uplatnění:
Absolvent vzdělávacího programu se uplatní při výkonu funkcí:
· jednoduchá obsluha hostů v rámci povolání číšník
· výčepní
· pracovník skladového hospodářství
· pracovník gastronomického zařízení